4.8 sterren - gebaseerd op 311 reviews van tevreden cliënten
4.8 sterren - gebaseerd op 311 reviews van tevreden cliënten

Aansprakelijkheid na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Als u door een ongeval in het verkeer of op het werk letselschade oploopt of nabestaande bent, kunt u recht op vergoeding van uw materiële en immateriële schade hebben. Dit is het geval als het ongeval door een ander is veroorzaakt en die ander hiervoor dus volledig of gedeeltelijk aansprakelijk is. Ook kan het zijn dat er een bepaalde verzekering van toepassing is, waardoor u uw schade toch kunt verhalen, ook als het ongeval door u zelf is veroorzaakt.

Verkeersongeval

Een ongeval in het verkeer is vaak veroorzaakt door een andere verkeersdeelnemer. Het maakt niet uit of u zelf bestuurder, passagier, voetganger of een ander soort verkeersdeelnemer bent. 

Als u dus door een verkeersongeval letselschade oploopt of nabestaande bent, kunt u recht hebben op een schadevergoeding. Haartsen Letselschade helpt u kosteloos bij het verhalen van uw schade.

Arbeidsongeval

Bij een werkongeval is een werkgever al snel aansprakelijk. Ook als u het idee heeft dat het arbeidsongeval door uzelf is ontstaan is het dus zeker de moeite om dit met ons te bespreken.

Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, dient u de veroorzaker van het ongeval of uw werkgever aansprakelijk te stellen. Als er een verzekering is waarop uw een beroep kunt doen, moet u de schade bij deze verzekeraar melden. Haartsen Letselschade kan dit voor u op een correcte manier doen. Dit kost u niets.

Rechtsbijstandverzekering

Het hebben van een rechtsbijstandverzekering vormt in de meeste gevallen geen belemmering om ons in te schakelen. Een voordeel voor u is dat het contact persoonlijker is en er kortere lijnen zijn als u een beroep doet op ons om u te helpen.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, informeren wij uw rechtsbijstandsverzekeraar dat DésiréeFrits, Joyce, Long of Metin uw letselzaak oppakt en behouden wij ons het recht voor om een beroep te doen op de rechtsbijstandverzekering op het moment dat geprocedeerd moet worden in de letselzaak. Dit komt vrijwel nooit voor, maar het is goed om deze mogelijkheid achter de hand te hebben.

Neemt u gerust contact met ons op om te bespreken of het in uw letselzaak mogelijk is om de behandeling van de zaak aan ons over te dragen. We kunnen dit dan vrijblijvend bespreken. Uiteraard zijn ook aan dit gesprek geen kosten verbonden.

Oorzaken van letsel

Hieronder ziet u een aantal veelvoorkomende ongevallen waarbij u letsel kunt oplopen waarbij een ander aansprakelijk kan zijn:

Verkeersongeval

Bedrijfsongeval

Letsel door een dier

Gebrekkige opstal of gladheid / lading op de weg

Gebrekkige opstal of gladheid / lading op de weg

Overige oorzaken van letsel

Helpt Haartsen Letselschade u alleen als een ander aansprakelijk is?

Nee, ook als u zelf (deels) schuldig bent aan het ontstaan van een ongeval kan Haartsen Letselschade u veelal helpen om uw schade kosteloos te verhalen. Dat is bijvoorbeeld het geval in de volgende situaties:

  • U was de bestuurder van een auto of motor en het ongeval waarbij u letsel opliep is ontstaan door een fout van u. Als u een schadeverzekering inzittenden heeft, kunnen we uw schade daarop verhalen. Dit geldt zowel voor ongevallen waarbij ook anderen betrokken waren, maar ook voor eenzijdige ongevallen.
  • U heeft als fietser of voetganger een verkeersfout gemaakt, waardoor een ongeval ontstond. Op grond van artikel 185 van de Wegenverkeerswet krijgt u over het algemeen toch minimaal 50% van uw schade vergoed.
  • Op uw werk heeft u een fout gemaakt, waardoor u letsel opliep. Vaak is uw werkgever aansprakelijk voor het letsel dat u oploopt, ook al heeft u zelf een fout gemaakt.
  • Tijdens uw vrijwilligerswerk loopt u letsel op door uw eigen schuld. Soms is er een verzekering waarop vrijwilligers een beroep kunnen doen op het moment dat ze schade oplopen in de uitoefening van hun werk, ongeacht aan wie het ontstaan van het ongeval is te wijten.

Uiteraard geldt het bovenstaande ook als uw naaste is overleden door een vergelijkbare situatie.

Het is dus de moeite waard om in ieder geval vrijblijvend contact op te nemen om te zien of er een mogelijkheid is om uw schade te verhalen.

Tevreden cliënten

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u kosteloos en vrijblijvend deskundig advies ontvangen, bel ons dan op 085-0064622 of maak gebruik van het contactformulier. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

error: Content is protected !!