Persoonlijke
benadering

Deskundig
advies

Geen
kosten

U staat
voorop

U staat voorop

Persoonlijke benadering

Deskundig advies

Geen kosten

Maak vrijblijvend een afspraak met ons

Letselschade advocaat

Waarschijnlijk bent u op deze website terecht gekomen omdat u letsel heeft opgelopen, of omdat een naaste van u is overleden door een ongeval. Allereerst heel veel sterkte toegewenst in deze lastige tijd!

Wilt u de schade die u lijdt vergoed krijgen? Wilt u zeker weten dat u krijgt waar u recht op heeft? Heeft u ondersteuning nodig in de schadeafhandeling? Dan bent u bij Haartsen Letselschade aan het juiste adres. Neem snel contact op met een van onze ervaren en betrokken letselschade juristen en specialisten, zodat een afspraak ingepland kan worden om alles persoonlijk door te spreken. Wij komen graag bij u langs!

Een letselschade advocaat inschakelen?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat u een deskundige belangenbehartiger inschakelt. Het is immers van groot belang dat uw schadeafwikkeling zorgvuldig en correct plaatsvindt en u tijdig ontvangt waar u recht op hebt. Daarnaast is het belangrijk dat u op zoek gaat naar een partij waar u zich prettig bij voelt. De letselschade juristen van Haartsen Letselschade houden het graag persoonlijk en zetten uw belang altijd voorop.

Letselschade verhalen op de tegenpartij kan via een minnelijke regeling of door te procederen bij een rechtbank. Bij een minnelijke regeling wordt u het zelf eens met de verzekeraar van de tegenpartij. Wanneer u gaat procederen doet een rechter uitspraak over de schadevergoeding. Veruit de meeste letselschadezaken worden via een minnelijke regeling opgelost. Naar schatting komt er in 98% van de zaken geen rechter aan te pas.

Wanneer er niet geprocedeerd hoeft te worden voor een rechter, kan een letselschade jurist het proces voor u afwikkelen. Enkel in de zaken waar een rechter aan te pas moet komen, is een letselschade advocaat vereist. Een gespecialiseerd letselschadebureau met deskundige letselschadejuristen kan u in de meeste gevallen dus ook gewoon verder helpen. Daarnaast is dit vaak ook stukken voordeliger.

Een letselschade jurist is vaak voordeliger

De werkzaamheden van een letselschade advocaat en een letselschadejurist (ookwel letselschade expert, letselschadespecialist of letselschadedeskundige genoemd) zijn vrijwel identiek. Beide helpen u om een schadevergoeding te claimen, stellen de aansprakelijkstelling op, brengen de schadeposten in kaart en onderhandelen met de tegenpartij. Er zijn nog meer overeenkomsten tussen deze juridische functies:

  • Specialistische (rechten)opleiding afgerond
  • Expert op het gebied van letselschade
  • 100% inzetten voor het slachtoffer

Toch is een advocaat letselschade niet hetzelfde als een letselschadejurist. Het grootste verschil is dat een advocaat dus mag procederen voor de rechtbank, terwijl een jurist dit slechts beperkt mag. Dit kan alleen bij een deelgeschil, een procedure bij een schade tot € 25.000 en in alle arbeidsongevallen.

Houdt u er daarbij rekening mee dat een letselschade advocaat niet van te voren kan garanderen dat zijn dienstverlening gratis is. Het kan dus zijn dat een advocaat (een deel van) de kosten bij u in rekening brengt. Dit in tegenstelling tot de kosten van juridische bijstand door een letselschadejurist die in veel gevallen en in ons geval altijd volledig gratis is.

Gratis juridische bijstand

In de Nederlandse wet is geregeld dat alle schade als gevolg van een ongeval op de veroorzaker kan worden verhaald. De kosten voor juridische bijstand, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten, vallen hier ook onder. Dus als er een ander aansprakelijk is voor het ongeval, dan worden de kosten van het letselschadebureau rechtstreeks door de verzekeraar van de tegenpartij vergoed. In tegenstelling tot wat vele andere belangenbehartigers doen, zal Haartsen Letselschade zelfs bij gedeeltelijke aansprakelijkheid, waarbij kosten slechts deels vergoed worden, u het overige deel niet in rekening brengen. Dat risico ligt dus volledig bij ons. Mocht de verzekeraar de kosten niet of slechts gedeeltelijk vergoeden (bijvoorbeeld omdat u gedeeltelijk zelf schuldig was aan het ontstaan van het ongeval), dan worden de kosten afgeboekt. U krijgt dan ook nooit een rekening van ons. Uiteraard is een eerste kennismakingsgesprek vrijblijvend en kosteloos. Ook alle verdere hulp is volledig gratis voor u. De juridische bijstand door Haartsen Letselschade kost u als slachtoffer van een ongeval of als nabestaande dus helemaal niets!

Het is daarbij in Nederland volledig normaal dat u, in plaats van een letselschade advocaat, een belangenbehartiger inschakelt. U zult als slachtoffer met letsel of als nabestaande nooit discussie krijgen met de verzekeraar van de tegenpartij, mits u kiest voor een betrouwbare partij die keurmerkhouder is van het Nationaal Keurmerk Letselschade. Haartsen Letselschade is keurmerkhouder en daarmee ingeschreven in het register van De Letselschade Raad. Wij hanteren marktconforme tarieven voor onze werkzaamheden en handelen de buitengerechtelijke kosten en onse kosten rechtstreeks af met verzekeraars op een professionele en correcte manier.

Onze letselschadejuristen en specialisten

Haartsen Letselschade kiest bewust voor een persoonlijke benadering en werkt aan relatief weinig dossiers per keer. Kwaliteit gaat absoluut boven kwantiteit. Dit zorgt voor betrokkenheid en meer aandacht voor u en maatwerk in uw schadedossier, zodat niets over het hoofd wordt gezien. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze cliënten.

custom logoHaartsen LetselschadeHaartsen Letselschade
4.7 sterren - gebaseerd op 123 reviews van cliënten
feedbackcompany logogoogle logo

Onze belangenbehartigers Désirée, Frits en Metin hebben jarenlange ervaring in het behandelen van letselschades (waaronder zeer complexe zaken) en overlijdensschades. Daarnaast hebben ze diverse vakgerichte opleidingen gevolgd, waardoor ze allen NIVRE Register-Expert Personenschade (NIVRE-re) zijn. Daarnaast volgen zij jaarlijks beroepsopleidingen om het kennisniveau op peil te houden. Haartsen Letselschade is bovendien keurmerkhouder van het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarmee wordt jaarlijks toegezien op de naleving van strenge eisen, zoals deze zijn gesteld door De Letselschade Raad en in de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Haartsen Letselschade - Désirée Haartsen

mr. Désirée Haartsen
NIVRE-re

expert personenschade

Haartsen Letselschade - Frits Toorians

Frits Toorians
NIVRE-re

expert personenschade

Haartsen Letselschade - Metin Celen

mr. Metin Celen
NIVRE-re

expert personenschade

Neem direct contact op met één van onze specialisten. De contactgegevens vindt u op onze contactpagina of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

Call Now Button