Persoonlijke
benadering

Deskundig
advies

Geen
kosten

U staat
voorop

U staat voorop

Persoonlijke benadering

Deskundig advies

Geen kosten

Maak vrijblijvend een afspraak met ons

Smartengeld na letselschade

De kans is groot dat u op deze pagina terecht bent gekomen omdat u letsel heeft opgelopen door een ongeval. Allereerst heel veel sterkte toegewenst in deze lastige tijd. Een spoedig herstel is voor nu natuurlijk het allerbelangrijkste.

Daarnaast kunnen wij ons goed voorstellen dat u de immateriële schade die u lijdt vergoed wilt krijgen. Wilt u zeker weten dat u krijgt waar u recht op heeft? En heeft u ondersteuning nodig in de schadeafhandeling? Dan bent u bij Haartsen Letselschade op het juiste adres. Neem snel contact op met een van onze ervaren en betrokken letselschade juristen en specialisten, zodat een afspraak ingepland kan worden om alles persoonlijk door te spreken. Zo kunnen wij u bijstaan in het verhalen van uw smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de schadevergoeding voor de immateriële schade, zoals pijn, verdriet, ongemak en de vermindering van levensvreugde. De hoogte van het smartengeld hangt onder meer af van de aard en ernst van het letsel, de duur van een (eventuele) ziekenhuisopname, de blijvende (psychische) gevolgen van een ongeval en blijvende verminkingen of ontsieringen aan het lichaam. Ook kunnen de leeftijd en het beroep van het slachtoffer een rol spelen bij de hoogte van het smartengeld.

 

Hoeveel smartengeld na een ongeval?

Samen met u wordt door onze letselschade specialisten onderzocht wat uw schade precies is en of u deze schade kunt verhalen. Het kan daarbij gaan om forse letselschade bedragen en verschillende schadeposten, waaronder het smartengeld.

Er zijn geen standaardbedragen voor het smartengeld. De vergoeding wordt altijd vastgesteld in het concrete geval. Wel wordt doorgaans aansluiting gezocht bij bedragen die eerder door rechters zijn toegekend in vergelijkbare gevallen. Overigens komt niet al het leed voor vergoeding in aanmerking. Tot op heden is het in Nederland voor nabestaanden nog niet mogelijk om smartengeld wegens het verlies van een dierbare (affectieschade) te vorderen. Smartengeld is dus echt een persoonlijk recht en kan alleen door de persoon die schade geleden heeft verkregen worden.

 

Onze letselschadejuristen en specialisten claimen uw smartengeld

Bestaat er onenigheid over de schuldvraag? Uw Haartsen Letselschade jurist kan deze juridische discussie voor u voeren. Wij ondernemen namens u de benodigde actie, verzamelen bewijsmateriaal, geven u advies over de juridische en financiële mogelijkheden en onderhouden de intensieve contacten met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Waar nodig worden andere deskundigen betrokken, bijvoorbeeld voor medisch advies.

Haartsen Letselschade kiest bewust voor een persoonlijke benadering en werkt aan relatief weinig dossiers per keer. Kwaliteit gaat absoluut boven kwantiteit. Dit zorgt voor betrokkenheid en meer aandacht voor u en maatwerk in uw schadedossier, zodat niets over het hoofd wordt gezien. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze cliënten.

custom logoHaartsen LetselschadeHaartsen Letselschade
4.7 sterren - gebaseerd op 135 reviews van cliënten
feedbackcompany logogoogle logo
logo-nationaal-keurmerk-letselschade

Onze belangenbehartigers Désirée, Frits en Metin hebben jarenlange ervaring in het behandelen van letselschades (waaronder zeer complexe zaken) en overlijdensschades. Daarnaast hebben ze diverse vakgerichte opleidingen gevolgd, waardoor ze allen NIVRE Register-Expert Personenschade (NIVRE-re) zijn. Daarnaast volgen zij jaarlijks beroepsopleidingen om het kennisniveau op peil te houden. Haartsen Letselschade is bovendien keurmerkhouder van het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarmee wordt jaarlijks toegezien op de naleving van strenge eisen, zoals deze zijn gesteld door De Letselschade Raad en in de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Haartsen Letselschade - Désirée Haartsen

mr. Désirée Haartsen
NIVRE-re

expert personenschade

Haartsen Letselschade - Frits Toorians

Frits Toorians
NIVRE-re

expert personenschade

Haartsen Letselschade - Metin Celen

mr. Metin Celen
NIVRE-re

expert personenschade

Neem direct contact op met één van onze specialisten. De contactgegevens vindt u op onze contactpagina of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

Call Now Button