4.8 sterren - gebaseerd op 345 reviews van tevreden cliënten
4.8 sterren - gebaseerd op 345 reviews van tevreden cliënten

Smartengeld na letselschade

De kans is groot dat u op deze pagina terecht bent gekomen omdat u letsel heeft opgelopen door een ongeval. Allereerst heel veel sterkte toegewenst in deze lastige tijd. Een spoedig herstel is voor nu natuurlijk het allerbelangrijkste.

Daarnaast kunnen wij ons goed voorstellen dat u naast de materiële schade ook de immateriële schade die u lijdt vergoed wilt krijgen. Wilt u zeker weten dat u krijgt waar u recht op heeft? En heeft u ondersteuning nodig in de schadeafhandeling? Dan bent u bij Haartsen Letselschade op het juiste adres. Neem snel contact op met een van onze ervaren en betrokken letselschade juristen en specialisten, zodat een afspraak ingepland kan worden om alles persoonlijk door te spreken. Zo kunnen wij u kosteloos bijstaan in het verhalen van uw smartengeld.

Ik heb
letsel

Ik ben een
nabestaande

Ik wil een
second opinion

Ik ben een
doorverwijzer

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de schadevergoeding voor de immateriële schade, zoals pijn, verdriet, ongemak en de vermindering van levensvreugde. De hoogte van het smartengeld hangt onder meer af van de aard en ernst van het letsel, de duur van een (eventuele) ziekenhuisopname, de blijvende (psychische) gevolgen van een ongeval en blijvende verminkingen of ontsieringen aan het lichaam. Ook kunnen de leeftijd en het beroep van het slachtoffer een rol spelen bij de hoogte van het smartengeld.

Hoeveel smartengeld na een ongeval?

Samen met u wordt door onze letselschade specialisten onderzocht wat uw schade precies is en of u deze schade kunt verhalen. Het kan daarbij gaan om forse letselschade bedragen en verschillende schadeposten, waaronder het smartengeld.

Er zijn geen standaardbedragen voor het smartengeld. De vergoeding wordt altijd vastgesteld in het concrete geval. Wel wordt doorgaans aansluiting gezocht bij bedragen die eerder door rechters zijn toegekend in vergelijkbare gevallen. Overigens komt niet al het leed voor vergoeding in aanmerking. Tot op heden is het in Nederland voor nabestaanden nog niet mogelijk om smartengeld wegens het verlies van een dierbare (affectieschade) te vorderen. Smartengeld is dus echt een persoonlijk recht en kan alleen door de persoon die schade geleden heeft verkregen worden.

Onze letselschadejuristen en specialisten claimen uw smartengeld

Bestaat er onenigheid over de schuldvraag? Uw Haartsen Letselschade jurist kan deze juridische discussie voor u voeren. Wij ondernemen namens u de benodigde actie, verzamelen bewijsmateriaal, geven u advies over de juridische en financiële mogelijkheden en onderhouden de intensieve contacten met de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Waar nodig worden andere deskundigen betrokken, bijvoorbeeld voor medisch advies.

Haartsen Letselschade kiest bewust voor een persoonlijke benadering en werkt aan relatief weinig dossiers per keer. Kwaliteit gaat absoluut boven kwantiteit. Dit zorgt voor betrokkenheid en meer aandacht voor u en maatwerk in uw schadedossier, zodat niets over het hoofd wordt gezien. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze cliënten.

Onze belangenbehartigers Désirée, Frits, Joyce, Long en Metin hebben jarenlange ervaring in het behandelen van letselschades (waaronder zeer complexe zaken) en overlijdensschades. Daarnaast hebben ze diverse vakgerichte opleidingen gevolgd, waardoor ze allen NIVRE Register-Expert Personenschade (NIVRE-re) zijn. Daarnaast volgen zij jaarlijks beroepsopleidingen om het kennisniveau op peil te houden. Haartsen Letselschade is bovendien keurmerkhouder van het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarmee wordt jaarlijks toegezien op de naleving van strenge eisen, zoals deze zijn gesteld door De Letselschade Raad en in de Gedragscode Behandeling Letselschade.

Werkzaam in heel Nederland

De letselschade specialisten van Haartsen Letselschade werkzaam binnen heel Nederland. Met onze kantoren in Venlo, Tilburg, Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven zijn wij heel flexibel en kunt u altijd bij ons terecht. Of u nu in Brabant, Limburg of Gelderland woont; onze experts helpen u graag.

Diverse diensten

U kunt met diverse vragen bij Haartsen Letselschade terecht. Zo zijn onze experts gespecialiseerd in het verhalen van uw letselschade of overlijdensschade of in het geven van een second opinion. Weet daarbij dat onze dienstverlening voor u als slachtoffer volledig kosteloos is.

Tevreden cliënten

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u kosteloos en vrijblijvend deskundig advies ontvangen, bel ons dan op 085-0064622 of maak gebruik van het contactformulier. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

error: Content is protected !!